Kennisbank

Welkom bij onze kennisbank, hier vindt u alle informatie die we de afgelopen jaren hebben verzameld over scootmobielen. We hebben alles geprobeerd te ordenen, zodat je snel info kunt vinden over uw scootmobiel. Staat uw vraag of antwoord er niet bij? Onder aan deze pagina kunt u uw vraag stellen en gaan we deze vraag beantwoorden en weer toevoegen aan onze kennisbank.

Hoelang moet ik de accu’s van mijn scootmobiel opladen?

Het algemene advies is de accu’s minimaal 12 uur en maximaal 72 uur op te laden. Daarbij geldt verder: laad de accu’s pas op wanneer deze voor meer dan 50% ontladen zijn. Rijd ook de accu’s niet volledig leeg, want dat verkort de levensduur.

Kan ik mijn scootmobiel opvoeren?

Uw scootmobiel opvoeren is geen goed idee. Het voertuig is namelijk niet ontworpen is om grote snelheden mee te rijden. Zo neemt bijvoorbeeld het risico op omvallen in een bocht toe. Ook verliest u de garantie op de scootmobiel en kunt u problemen met de verzekering krijgen.

Wat kost een scootmobiel?

Hoeveel een scootmobiel kost, hangt onder andere af van het model en de uitvoering. Wenst u een model met 3, 4 of 5 wielen? Een eenvoudig model of luxe uitvoering. Wij hebben regelmatig mooie aanbiedingen en ook verkopen wij tweedehands scootmobielen. Wij adviseren u graag persoonlijk.

Moet ik mijn scootmobiel verzekeren?

Ja, u moet uw scootmobiel verplicht minimaal WA (wettelijke aansprakelijkheid) verzekeren. Zo’n verzekering vergoedt de schade die u veroorzaakt met uw scootmobiel. Schade aan bijvoorbeeld een auto, fiets, brommer en ook lichamelijk letsel. Wilt u ook uw eigen schade verzekeren? Dan kunt u een allriskverzekering afsluiten. Daarnaast is het ook mogelijk een aanvullende verzekering voor onder andere pechhulp af te sluiten. Indien gewenst, regelen wij de verzekeringen voor u.

Wat kost een reparatie aan mijn scootmobiel?

Welke kosten een reparatie aan uw scootmobiel met zich meebrengt, hangt uiteraard van het mankement en/of de schade af. Wij voeren reparaties snel, vakkundig en binnen enkele werkdagen uit. Ongeacht het merk of model. Reparatie verzorgen wij zowel aan huis, maar ook in onze eigen werkplaats. Ook als u uw scootmobiel niet bij ons heeft gekocht. Daarnaast bieden wij u de mogelijkheid een service- en onderhoudscontract bij ons af te sluiten. Bel voor meer informatie of een afspraak onze klantenservice: 0800 – 1918.

Kan ik mijn oude scootmobiel inruilen als ik een andere koop?

Ja, u kunt uw oude scootmobiel bij ons inruilen als u een nieuwe koopt. Ongeacht het merk of model. Zo wordt de aanschaf van een nieuwe scootmobiel voordeliger. Wat de inruilwaarde van uw oude scootmobiel is, hangt onder andere af van het model, de uitvoering, het merk en de staat waarin het verkeert.

Wat zijn de openingstijden van de Scootmobielspecialist?

– Openingstijden Scootmobielspecialist Eindhoven:

Maandag t/m vrijdag van 9.00 – 17.30 uur

Zaterdag van 10.00 – 16.00 uur

– Openingstijden Scootmobielspecialist Nijmegen

Dinsdag t/m vrijdag van 10.00 – 17.00

Zaterdag van 10.00 – 16.00 uur

Moet ik een afspraak maken om een showroom van de Scootmobielspecialist te bezoeken?

U kunt tijdens onze openingstijdens gewoon binnenlopen om de verschillende modellen scootmobielen te bekijken. Heeft u concrete vragen? Advies nodig of wilt u een proefrit maken op een scootmobiel? Dan is het handig een afspraak te maken. Wij helpen u dan graag verder om uw persoonlijke mobiliteitswensen in te vullen. Bel onze klantenservice op: 0800 – 1918.

Kan ik een scootmobiel huren?

Wij verhuren diverse grote en kleine modellen scootmobielen. Huren is mogelijk voor één dag, per week en ook voor langere periode. De huurprijs hangt onder meer af van het model dat u kiest en de huurperiode. Echter, doorgaans spreekt u een all-in prijs af. Het prettige daarvan is dat u zich nergens zorgen over hoeft te maken. Want, de prijs is inclusief WA-verzekering en pechhulp onderweg.

Repareert de Scootmobielspecialist mijn scootmobiel aan huis?

Ja, wij repareren uw scootmobiel in heel Nederland aan huis, zodat u niet zelf de deur uit hoeft. Indien mogelijk komt onze monteur binnen enkele werkdagen bij u aan huis langs om de scootmobiel te repareren. Bel voor meer informatie of een afspraak onze klantenservice: 0800 – 1918.

Heeft de Scootmobielspecialist in Eindhoven en Nijmegen parkeerplaatsen bij de showroom?

Onze beide vestigingen beschikken over gratis parkeerplaatsen voor en/of naast de showroom.

Is het mogelijk een vergoeding van de gemeente te krijgen voor de aanschaf van een scootmobiel?

Het is mogelijk de aankoop van een scootmobiel vergoedt te krijgen door de gemeente vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO). U kunt hiervoor een aanvraag indienen bij het WMO-loket van uw gemeente. Blijkt dat u in aanmerking komt voor een scootmobiel van de gemeente? Dan heeft u de keuze uit 2 opties:

– een scootmobiel in natura. Dit betekent meestal dat u een gebruikte scootmobiel in bruikleen krijgt van de gemeente. Vaak is het een 3-wiel scootmobiel.

– een persoonsgebonden budget (pgb). Dit is een geldbedrag waarmee u bij een leverancier naar keuze een scootmobiel mag kopen. Ook een splinternieuwe.

Wilt u meer weten over de vergoeding van een scootmobiel door uw gemeente en uw persoonlijke mogelijkheden? Bel ons op 0800 1918.

Zit er garantie op een schootmobiel?

Wij geven zowel garantie op de aanschaf van gebruikte als nieuwe scootmobielen. Op een gebruikte scootmobiel zit standaard 3 maanden garantie. Koopt u een nieuwe scootmobiel? Dan geven wij minimaal 12 maanden garantie (afhankelijk van het merk).

 

Zit er garantie op accu's?

Op de accu’s (nieuw) voor onze scootmobielen zit standaard een garantie van 6 maanden.

Is het mogelijk een proefrit te maken?

Uiteraard kan dat! Sterker nog: wij raden het zelfs aan! Tijdens een proefrit kunt u proefondervindelijk ervaren hoe een bepaald model scootmobiel rijdt en hoe het zit met het comfort. Via 0800 – 1918 kunt u een afspraak maken voor een gratis proefrit bij u thuis of in onze showroom.

Welke merken scootmobielen verkoopt de Scootmobielspecialist?

Wij zijn dealer van diverse gerenommeerde merken scootmobielen met 3, 4 en 5 wielen. Zo verkopen wij onder andere scootmobielen van de volgende merken, namelijk: Quingo, Life and Mobility, Afikim, Sterling, Handicare, Wheelbase, Pride, Shoprider en nog veel meer! Bovendien voldoen alle elektrische scootmobielen aan hoge kwaliteitseisen én zijn voorzien van een erkend CE-keurmerk.

Is het mogelijk om een onderhoudsbeurt door jullie te laten doen?

Natuurlijk kunt u de onderhoudsbeurt aan uw scootmobiel door ons laten doen. Of u uw scootmobiel nu bij ons heeft gekocht of elders. Wij hebben een eigen werkplaats, deskundige monteurs en onderdelen op voorraad van alle merken die wij verkopen. Wilt u een onderhoudsafspraak maken of meer informatie? Bel gratis 0800 – 1918.

Verkopen jullie ook scootmobiel accessoires?

Wij verkopen allerlei accessoires voor de scootmobiel. Zo hebben wij een uitgebreid assortiment regenkleding voor de scootmobiel. Denk aan regenpakken en regencapes, maar ook (regen)schermen voor op de scootmobiel. Verder leveren wij diverse soorten manden voor de scootmobiel en binnenzakken voor in de mandjes. Ook handige houders om wandelstokken, rollator of een zuurstoffles mee te nemen op uw scootmobiel, behoren tot ons assortiment.

Op welke locaties zitten jullie showrooms?

– Scootmobielspecialist Eindhoven

Industrieweg 3
5627 BS Eindhoven

– Scootmobielspecialist Nijmegen

Cargadoorweg 29
6541 BT Nijmegen

Komt u er niet uit?

Staat uw vraag er niet tussen of kunt u niet vinden wat u zoekt? Neem dan contact op met onze klantenservice. Dat kan telefonisch via: 0800 – 1918 of per e-mail: info@scootmobielspecialist.nl. Liever direct contact? Kom dan langs bij een van onze vestigingen. Wij helpen u graag! 

Modellen

Pride Victory
Afikim Breeze
Sunrise Medical scootmobiel
Scootmobiel Elite
Scootmobiel Solo
Scootmobiel Trophy
Go Go Traveller
Revatak Solo
Sterling Elite
Sterling Swift
Sterling Elite Xs
Trophy Scootmobiel
Trophy 

Informatie

Opvouwbare Scootmobielen
Scootmobiel
Scootmobielen
Scootmobiel Aanvragen
Scootmobiel Opvoeren
Scootmobiel Opvouwbaar
Mini Scootmobiel
Accu Scootmobiel
Scootmobiel Reparatie
Scootmobiel Onderhoud
Scootmobiel Reparatie Aan Huis